Moving an Illustrator palette using QK?

Moving an Illustrator palette using QK?

Postby Hobbes » Mon Jan 30, 2012 8:39 am

Adobe Illustrator has a number of tool palettes that often end up in the wrong place as I transfer my laptop between locations with different monitors.
I'm trying to create a QK macro that will move the windows to my preferred position.

Normally, this should be possible with a single Click Mouse action:
- click at 50, 10 relative to the top left of the specified window
- release at 1650, 400 relative to the top left of the screen
This will drag the window by its title bar.

I can get this action to work with the main program window, but it fails for the palettes. The action clicks in the title bar of the palette, but the move doesn't happen.

How can I get this to work?
Hobbes
 
Posts: 3
Joined: Mon Jan 30, 2012 8:20 am

Re: Moving an Illustrator palette using QK?

Postby gb2 » Mon Jan 30, 2012 11:52 am

I don't have Illustrator for Windows so I can't say what might be wrong with your action. I would say if you can't get it to work with QuicKeys you might use the built in window handling of Illustrator. On the Mac side they have in the Window menu Workspace which you can create 2 workspaces for each size screen and then just switch between them when you change.
User avatar
gb2
Site Admin
 
Posts: 2870
Joined: Mon Feb 06, 2006 6:22 pm

Re: Moving an Illustrator palette using QK?

Postby Hobbes » Wed Feb 01, 2012 3:25 am

I'm using an older version of Illustrator which doesn't have the Workspace feature yet.

The same palettes can be seen in other Adobe apps, e.g. Photoshop.
Hobbes
 
Posts: 3
Joined: Mon Jan 30, 2012 8:20 am

Re: Moving an Illustrator palette using QK?

Postby gb2 » Wed Feb 01, 2012 11:08 am

I don't have any of the Adobe Windows versions, just the Macintosh. What version of Illustrator, OS and QuicKeys? Use the following link to Contact Support and I'll give you instructions to send in the action so that I can look at it.
User avatar
gb2
Site Admin
 
Posts: 2870
Joined: Mon Feb 06, 2006 6:22 pm

Re: Moving an Illustrator palette using QK?

Postby Hobbes » Fri Feb 03, 2012 4:12 am

Thanks for the offer; I've found another solution though.
Hobbes
 
Posts: 3
Joined: Mon Jan 30, 2012 8:20 am


Return to QKW General Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron